Despre mine

De ce Sensuri ?

Fiindcă mă interesează să înţeleg tainele sufletului omenesc, legile spirituale ce guvernează cursul vieţii şi legăturile ce se ţes nevăzut de la om la om. Altfel spus, încerc să aflu tot mai mult din sensul vieţii mele şi din sensul vieţii, in general.

Este motivul pentru care, din anul 1994, studiez Antroposofia (sau Ştiinţa Spirituală), adusă omenirii de către Rudolf Steiner, iar în urma cursurilor de biografie cu Rinke Visser, am certificare ca şi consultant biografic. În acelaşi timp, experienţa mea de aproape 20 de ani în domeniul resurselor umane, într-o companie internaţională, mă ajută să înţeleg tot mai mult ce este omul, din punct de vedere sufletesc şi spiritual.

Am iniţiat şi editat, împreună cu Bogdan Szabo, revista on-line de antroposofie Pământ iubit (2008-2010), iar până în anul 2016 am facut parte din colectivul de redacţie al revistei Antroposofia, scriind pentru rubrica Biografii spirituale.

Începând din iarna anului 2018, am reluat revista trimestrială de antroposofie Pământ iubit, care apare acum în format tipărit (vezi detalii despre revista pe blogul meu).

Scrierile mele reprezintă strădania de a desluşi misterele biografiei umane, prin studiul biografiei proprii şi a biografiilor unor oameni cunoscuţi. Practic, fiecare om a cărui viaţă am studiat-o m-a atras dintr-un motiv bine întemeiat: o anumită rezonanţă a biografiei mele cu a sa, unele teme în comun, evenimente şi trăiri de destin similare până la un punct. Cercetând biografiile celorlalţi, ajung să mă cunosc mai bine pe mine şi totodată desluşesc tot mai mult misterele biografiei umane în general. Aceleaşi înţelepte legi de evoluţie acţionează în spatele fiecărei ţesături de destin, iniţial construind planul general al vieţii omului ce se naşte pe pământ.

Sper ca scrierile de pe acest blog să vină în întâmpinarea întrebarilor şi căutărilor tale spirituale, cititorule !

Delia Soare

ds3

8 gânduri despre „Despre mine

 1. Poate nu intamplator am deschis si citit aceste randuri! De prin 2006-2007 de cand am avut privilegiul sa lecturez Cursul de Pedagogie Curativa, ed.1979 al lui Rudolf Steihner-iunie1924 si mai nou Sensul vietii de Frederic Fanget ed.2008 am patruns cu mintea si sufletul in intortocheatele cai ale universului spiritual ! Ne este dat oare sa ne cunoastem parerile ???

   • Abia acum am revenit si eu pe aici. Sunt perioade in care nu am acces la instrumentele acestea de comunicare.
    Pot oare sa scriu pe aici si altfel de „texte”, versificate???

 2. Buna Delia! Sunt Ada, o cunoștința veche și îmi pare bine ca te regăsesc printre rândurile pe care le am citit….se pare ca împărtășim lucruri in comun.

 3. Buna ziua si ” La multi ani!” cu ocazia intrarii intr-o noua decada. In decembrie. in visinilor, am avut ocazia sa cumpar de la dvs. ultimele doua numere ale reviste ( 8 si 9). Mai aveti din numerele vechi? Va intreb pentru ca, din 14 numere ale ” Antroposofiei” am cumparat doar unul si, cu toate ca, intre timp, la mult timp de la aparitia ultimului numar, am facut rost de formatul electronic ale celorlaltor 13, am constatat ca este o mare diferenta intre a citi electronic si a citi ceva tiparit. Mai ales ca este vorba despre texte spirituale. O alta intrebare ar fi daca se poate plati un abonament direct, ocolind varianta on-line.

  Cu stima, Alex Marinica

  • Buna ziua, revista de antroposofie se numeste acum „Pamant iubit” si apare deocamdata numai in format tiparit. Daca ajungeti in Visinilor la Casa Rudolf Steiner, lasati intr-un plic cu numele meu pe el 50 lei si il dati lui Marius Malaescu, el mi-l va da mie. Si ma anuntati printr-un mesaj. Veti primi prin posta cele 4 numere din anul 2020. Multumim 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s